| rodjendan | |
|
+8Hilm umm_Jak'ub UmmuEsma Ademova hanuma amber hana UmmTewam Nane 12 posters |
|
Autor | Poruka |
---|
amina
Broj komentara : 501 Age : 42 Registration date : 2007-05-10
| Naslov komentara: Re: rodjendan Sat May 24, 2008 10:29 am | |
| Esselamu-alejkum Zadnje vremena sam slabo na forumu,iako svaki dan provirim šta ima novo,nabrzinu. Ova tema je otišla predaleko.I sestra koja je moderator bi trebala da zaključa ovu temu,jer je došlo i do vrijeđanja. Koliko vidim treba da imamo svi isto mišljene pa da možemo da diskutujemo,usuprotnom to je pametovanje. Mogu jedino reći da svaka sestra sebi postavi pitanja i da na njih odgovori sama sebi,a to je: -Da li su Poslanik savs,ashabi i prve generacije slavile rođendan? -Koga slijedimo u slavljenju rođendana? -I da li se naš islam svodi samo na namaz i na pokrivanje,jer kako je neko rekao rođendan nema veze sa islamom,to je tradicija-jeste tradicija,ali čija? Žalosno je kako slijedimo nečiju drugu tradiciju,ali svoju najmanje.Naše nane su nosile nikabe,Poslanik savs je imao bradu,njegove žene također su nosile nikabe...Danas osobe koje imaju bradu i žene koje nose nikab su "VEHABIJE". | |
|
| |
Nane
Broj komentara : 527 Age : 69 Registration date : 2007-04-03
| Naslov komentara: Re: rodjendan Sat May 24, 2008 12:09 pm | |
|
Nane: komentar modifikovan dana: Thu Feb 27, 2020 5:48 pm; prepravljeno ukupno 1 puta | |
|
| |
umm_Jak'ub
Broj komentara : 119 Age : 43 Registration date : 2007-03-08
| Naslov komentara: Re: rodjendan Sat May 24, 2008 12:21 pm | |
| zasto zakljucavati ba??? hajde ba, pa nismo mala djeca. ja na ovu temu nemam vise komentara jer mi je bas ludo pisati, ispadam sama sebi ko Laka :). hocu da ti razlozim a ti se pravi luda... :) | |
|
| |
UmmTewam
Broj komentara : 347 Registration date : 2007-01-29
| Naslov komentara: Re: rodjendan Sat May 24, 2008 7:59 pm | |
| - umm_Jak'ub (citat):
- zasto zakljucavati ba??? hajde ba, pa nismo mala djeca.
ja na ovu temu nemam vise komentara jer mi je bas ludo pisati, ispadam sama sebi ko Laka :).
hocu da ti razlozim a ti se pravi luda... :) Duso moja mila,kako me samo slatko nasmija Allah te nagradio,amin.E jos samo da ti kaze, naspavaj se draga jer kad mi dodjes nema ti spavanja ovde moram iskoristiti svaki minut Ljubim te Selam | |
|
| |
misbaah
Broj komentara : 869 Age : 43 Registration date : 2007-01-18
| Naslov komentara: Re: rodjendan Sun May 25, 2008 1:39 pm | |
| selam alejkum Posto tema nema veze sa trogodisnjacima prebacih je ovdje, pa vi se tucite a zatim :) heh sto ste slatke kad se uhvatite u kostac jedna sa drugom, selamim vas sve | |
|
| |
hana
Broj komentara : 92 Age : 51 Registration date : 2007-06-08
| Naslov komentara: Re: rodjendan Mon May 26, 2008 6:09 am | |
| | |
|
| |
halima
Broj komentara : 483 Registration date : 2007-02-01
| Naslov komentara: Re: rodjendan Mon May 26, 2008 5:08 pm | |
| Nije mi bilo jasno kako sam promasila sve ove postove, kad sad vidim misbaah prebacila s teme o trogodisnjacima (tamo skoro nikad ne ulazim) Nane, kakve ti ideje trebaju? Moja su djeca bila zainteresovana za te aktivnosti kad su bila manja (doduse malecka je jos uvijek) ali kako odrastaju sve manje ih zanimaju torte, pokloni itd. Recimo sin to haman smatra "djecijim" jer on je vec veliki. Ako bismo zvali djecu kuci, onda sam uobicavala kupiti (ili napraviti) tortu i malo ukrasiti sobu. Djeca to plaho vole Ovdje postoji mogucnost da se djeca odvedu u Andys (to je playhouse - velika prostorija s raznim igrackama, toboganima, loptama gdje roditelji dovedu djecu da se igraju i tu se moze odvesti dijete s drustvom, dobiju neke hamburgere i ne znam sta jos, pjevaju...) Na taj nacin se izbjegne haos i razbacan stan. Puno manje posla i s djecom i ciscenjem. | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov komentara: Re: rodjendan | |
| |
|
| |
| rodjendan | |
|