Timka i Edin Bećirević iz Bosanske Krupe, roditelji sedmoro djece, suočeni sa teškom neimaštinom, bolestima i beznađem, razmišljaju o najgorem. Edin je 70 postotni invalid, bez jednog bubrega je ostao kada ga ja u borbi za slobodu pogodio snajper na Grabežu iznad Bihaća. Od tada se zdravstveno stanje iskompliciralo, nesposoban je za rad. Od 25 maraka invalidnine koliko mu ostane kada podmiri kreditni dug jer se zadužio zbog bolesti četverogodišnje kćerke Ajle, ova familija ne može živjeti.
Nemaju nikakva dodatna primanja, snalale se tako, što Edin unatoč teškoj bolesti s vremena na vrijeme uradi neki poslić «na crno», ali ni to nije dovoljno da prehrani familiju.
- Već sam na rubu psihičke snage, razmišljam okončati agoniju svoje familije na najgori način, pa neka dragi Bog prašta, kada su me sve nadležne institucije grubo odbile i zaobišle. Nema vrata u Bosanskoj Krupi na koja nisam pokucao, ali pomoći ni od kuda. Osjećam se ponižen, bezvrijedan i pitam se vrijede li životi moje djece ikako...plačući govori 47-godišnji Edin.
Situacija porodice Bećirević pogoršala se kada se teško razboljela njihova sada četverogodišnja kćerka Ajla, pa je bila podvrgnuta operaciji srca. Djevojčica pati od epilepsije, a za održavanje zdravstvanog stanja mjesečno treba izdvojiti oko 160 eura za prijeko potrebni lijek
«Sabril». - Ni sam ne znam kako spajam kraj sa krajem. Molio bih ljude koji imaju veliko srce da mi pomognu da makar djetetu osiguram lijek, a ja ću već nekako izaći na selamet. Dijete mi je najvažnije, a nemam joj ni za kruh svaki dan dati, kamoli za lijek, govori Edin.
Timka razmišlja da proda vlastiti bubreg, nada se da će tako barem dijelom riješiti teške porodične probleme ili makar osigurati novac da Ajli jedno vrijeme redovito osigurava lijekove.
- Pred zidom smo. Pred zidom kojeg ne znam da mogu preskočiti. Ako nam neko iskreno i od srca ne pomogne, ova će porodica nestati, suočeni smo sa svim teškoćama koje su nam se mogle dogoditi, govori tTimka, podsjećajući i da žive u podstanarskoj sobici, teško školuju djecu, a još teže ih prehranjuju.
- Sve bih nekako izdržala, kada bih Ajli osigurala redovita primanja za lijek, inače će mi dijete umrijeti pred vlastitim očima. Ne mogu više, na rubu sam snage, nemam kome i ne znam kome da se obratim, govori krhka 27-godišnja žena koja na plećima nosi preveliku težinu života.
S.Džanić
Žiro račun na koji se mogu uplatiti novčana sredstva za porodicu Bećirević iz Bosanske Krupe glasi: Edin Bećirević dinarski: 16110350000000042 (