Islam Bebe
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Islam Bebe

HomeGalleryLatest imagesTražiRegistracijaLogin

Igre vani :)

Go down 
+2
misbaah
pahuljica
6 posters
AutorPoruka
pahuljica

pahuljica

Broj komentara : 176
Registration date : 2007-01-31

Igre vani :) Empty
KomentarNaslov komentara: Igre vani :)   Igre vani :) EmptySun Jun 03, 2007 11:52 pm

Es selamu alejkum

Vidim odavno nema teme sedmice, pa ja odlucih da nesto otvorim :)

Htjela bih da svaka od nas napise neke igre vani za djecu razlicitih uzrasta.
Mi ljeti cesto idemo sa djecom vani, ali nemam bas uvjek ideju kakvu igru da se igramo sa njima.
Meni je bas zanimljivo da i mi, roditelji, sa njima se igramo, a ne samo da ih pustimo vani.

Ja cesto sa njima pravim npr, zoo park, tako sto iz kuce donesu svoje male zivotinjice i onda uz pomoc grancica napravim im ogradu i svasta nesto, da bi oni poslije tu rasporedili zivotinje, te im donosili hranu. Bude im jako zanimljivo.
Ponekad se takmice koje brzi....umore se, ali onda taman slatko zaspu ahaa

Za vecu djecu sam neki dan u jednoj brosuri citala jako lijepu igru vani...
kazes naziv 5-6 stvari koje dijete treba da sakupi i donese...npr: List (za vecu djecu i naziv drveta,npr. hrasta), sisarku, bijeli kamenic...i sl. i onda se takmice ko ce prije sakupiti sve te predmete...ako su djeca manja mogu to biti i tri stvari..a ako su veci mogu i po 7-8....Tako djeca ujedno i uce nazive biljaka ili drveca. Meni bas zanimljivo. Jos se toga nismo igrali, nesto nam il' kisa il jak vjetar pa nije bas pogodno za igru.....

Eto sad da cujem vas....

uh ja oduljiiih..... respekt
Na vrh Go down
misbaah

misbaah

Broj komentara : 869
Registration date : 2007-01-18

KomentarNaslov komentara: Re: Igre vani :)   Igre vani :) EmptyThu Jun 07, 2007 6:06 am

es selamu alejkum

pahuljice amor dobra tema, ali niko nece da pishe hmm

eto da probijem led:

1. gumi gumi respekt

2. granicara

3. skrivaca i ganje

4. ...ide maca oko tebe....

5. zaloga

6. utrka u vrecama
- utrka sa jajima
- utrka- dvoje djece sa svezanim nagama

7. dramska sekcija

8. skole

9. indijanaca

10. crna marica 123

11. vjestice

12. gluhi telefon

13. monopol, covjece ne ljuti se i slicno

14. zandara i lopova

15. voznja bicikla, roli

16. pracenje tragova u pijesku, zemlji ....

17. odbojke

itd.....itd.... sporty
Na vrh Go down
pahuljica

pahuljica

KomentarNaslov komentara: Re: Igre vani :)   Igre vani :) EmptyThu Jun 07, 2007 10:30 am

Igre vani :) 0-11mtro

Eh i ja sam bas tuzna sto niko ne pise, smrc....ali vidim bas da ih ti dosta znas....samo da si mi neke jos pojasnila kako to ide ajjj

Npr. granicara..hehe...to mislis da pregledaju pasose i gepeke emotlol

gluhi telefon..ono kad jedno drugon nesto sapnemo pa tako dalje ide jel ?? ..

hm, crna marica 123 koje je to ..hehhehehe

eh ja sam sad jos zapetljala :blah:
Na vrh Go down
UmmuAmina

UmmuAmina

Broj komentara : 493
Registration date : 2007-02-14

KomentarNaslov komentara: Re: Igre vani :)   Igre vani :) EmptyThu Jun 07, 2007 4:40 pm

bismillahi

sta da ti pisem da se igram sa aminom lego kocica tj. pravimo dzamije, i cestu pa vozamo autice hihihi
il da ti pisem da trcim sa njom po dnevnoj, pa kad se umorim ona ima naravno jos energije samo vice "hade mama" emotlol
voli da zajedno citamo study itd., al sve u kuci se odigrava a ne napolju shsss
mi imamo veliku terasu i tamo ima svoje autice, bebu i kolica, svasta
a i moje cvjece pa kad se usuti znas de ces je trazit hihihi il rovi zemlju il cupa cvjece, najcecsce dodem il vidim kad je vec izrovila il izcupala happyroll

ne znam sta jos da ti pisem love

Es-Selamu´alejkum we rahmetullahi we berekatuhu
Na vrh Go down
Ummu Adnan

Ummu Adnan

Broj komentara : 318

KomentarNaslov komentara: Re: Igre vani :)   Igre vani :) EmptyThu Jun 07, 2007 9:36 pm

Selam alejkum

Ev da i ja dodam igru Dan i Noc, ako se sjecas kako se igra, zabavna igra mogu i roditelji zajedno s djecom. jedno stane ispred sviju i govori dan(stajanje) ko ne ustane ispada iz igre, ili isto noc ko ne cucne ispada...
Samo sto ja nekad umjesto -dan- kazem -jutro- i nekad se zbune pa onda skontaju da je to -dan- respekt jednostavno i svi se zabavite lol! lol! 4hug
Na vrh Go down
pahuljica

pahuljica

KomentarNaslov komentara: Re: Igre vani :)   Igre vani :) EmptySat Jun 09, 2007 11:37 am

Aaa...seko ummu -Adnan...ja sma bas za ovu igru bila zaboravila 4hug

Bas super..ne mora se trcati lol!

Allah te nagradio...

UmmuAmina...ti me bas slatko nasmija haha
Na vrh Go down
misbaah

misbaah

KomentarNaslov komentara: Re: Igre vani :)   Igre vani :) EmptyTue Jun 12, 2007 6:08 am

pahuljica (citat):
Igre vani :) 0-11mtro

Eh i ja sam bas tuzna sto niko ne pise, smrc....ali vidim bas da ih ti dosta znas....samo da si mi neke jos pojasnila kako to ide ajjj

Npr. granicara..hehe...to mislis da pregledaju pasose i gepeke emotlol

gluhi telefon..ono kad jedno drugon nesto sapnemo pa tako dalje ide jel ?? ..

hm, crna marica 123 koje je to ..hehhehehe

eh ja sam sad jos zapetljala :blah:

hehe
crna marica - poredaju se djeca uza zid a jedno na drugoj str. okrenuto njima ledjima, zmiri i broji crna marica 123... i onda se naglo okrene i ako nekog uhvati u pokretu vrati ga na pocetak, pobjednik je onaj ko prvi dodje do cilja....a cilj se odredi na pocetku- nekoliko koraka Wink

granicari-- dvije ekipe + po jedno dijete iz svake koje ce biti na granici, povuce se linija, granicari stanu na stranu, dijete iz B ekipe stane na granicu A ekipe i obratno.... igra se loptom tj. ekipa A gadja ekipu B, ko bude pogodjen ispada iz igre.... mozes trcati kud hoces po terenu, da bi izbjegao udarac lopte, ako lopta dodje do granicara on udara nekog iz suparnicke ekipe sporty

gluhi telefon - - daaa, to je gluhi tel. sapat
Na vrh Go down
misbaah

misbaah

KomentarNaslov komentara: Re: Igre vani :)   Igre vani :) EmptyThu Jun 14, 2007 2:00 pm

crying niko nece da se igra Suspect
Na vrh Go down
UmmuEsma

UmmuEsma

Broj komentara : 532
Registration date : 2007-02-04

KomentarNaslov komentara: Re: Igre vani :)   Igre vani :) EmptyThu Jun 14, 2007 3:07 pm

i ja se pridruzujem uz UmmuAminu!
Samo sto moja esma nece da bude u kuci moramo svako jutro i posle podne da idemo vani. i ako imamo tarasu, ali joj to nije zanimljivo.

ja uvjek vozam za sobom u kolicima kanticu, lopaticu, grablje itd svu opremu za pjesak. imamo elham. izpred zgrade igrasliste, ljulje, pjesak i sve ostalo. i sada je sve vise pustam da hoda sama kraj kolica onda je ganjam jer ona negdje negdje ja sa kolicima.

a ova djeca ovdje kod nas u dijaspori nekakva divlja sto bi moja mati rekla:) ozbiljno, neznaju ni da se igraju kako treba. ako se neigraju fudbala neznam sta da se igraju vani. u kuci samo su igrice, playstation, kompjuter, tv. ja se sjecam kada sam bila djete u bih smo po citav dan bili vani, skakali, igrali se, pravili zmajeve, svasta nesto. ali je i ovdje malo drugacije manju djecu nemozes pustiti same napolje, ono od 8god pa nadalje moze se pustiti. ali i ta djeca tog uzrasta od 8-12 god neznaju kako da se igraju. ovdje curice neigraju se npr. lastisa i taki ti stvari, nego jadnice neznaju sta ce pa se i one igraju fudbala sa muskarcima. same kazu neznaju sta da se igraju.
Na vrh Go down
Ummu Adnan

Ummu Adnan

Broj komentara : 318

KomentarNaslov komentara: Re: Igre vani :)   Igre vani :) EmptySat Jun 16, 2007 12:50 pm

bismillahi

sekic pahuljice amin, we ijjaki gili

sekic UmmuEsma ako ce ti biti lakse da su i djeca u Bosni malo divlja, jos imaju vise prostora i sigurnije je nego van Bosne, cesto se desi da moja djeca neznaju sta da se igraju ne znam ne znam ne znam jos je njih troje, i uvjek ima makar jedna igra gdje mogu da se igraju i bez problema.. Ali sto vise imaju igracaka, jos sad i komp. play station i razne igrice to samo kvari(mislim postaju malo ljeni) djecu...... Ja odrasla bez tih komp, PlayS, i zadovoljna elhamdulillah... Sjecam se da sam motor pravila od poklopca od marmelade uzmem jedan malo duzi stap i jedan ekser, za napraviti vrlo jednostavno i onda slijedi voznja brrrrrrrmmmmmmmmmmmmm lol! lol! lol!

Evo otkako nemam satelitsku djeca su vise napolju, a prije samo sjede, leze i kad kazem idite vani igrajte se, "mama" jos malo, samo dok prodje ovaj crtani, pa jos jedan i tako dok ne zavrsi program, ja nisam protiv Tv ali sto manje to bolje...
Ja sam gledala samo jednom dnevno crtani i to prije dnevnika i nedjeljom su bili strumfovi i jos neki crtic i to je sve sto smo gledali !!!

Evo jos jedne igre zove se Car govedar (tako smo mi zvali) slicno kao dan i noc.Jedno dijete stane ispred svih i onda govori koliko koraka ce napraviti:misiji su najmanji, kokosiji, pasji, maciji i tako ko dodje prvi do cara pobjednik je..A pocinje tako jedno dijete kaze -care, care govedare koliko ima sati- i onda car kaze 3 misija koraka naprijed hihi, sporo ali zanimljivo......I kad neko dodje pred cara, car ima pravo reci-10 koraka nazad ili koliko hoce i to se igra dok car ne dobije zamjenika....

respekt respekt respekt
sporty
Na vrh Go down
ummusa

Broj komentara : 235
Registration date : 2007-02-27

KomentarNaslov komentara: Re: Igre vani :)   Igre vani :) EmptySat Jun 16, 2007 1:41 pm

prije su djeca bila puno kreativnija tako ja mislim jer sto kaze ummu adnan nisu imali ko sada tv nit kopm i te sve stvari niti su puno gledali tv ako su ga imali, a sada bi djeca samo sjedila za komp ili tv i to je sve, ja svome nedam vise da gleda tv od 1 sat na dan to je dovljno

djeca trebaju da se krecu samo je nekad tesko ja se tako obradujem u bosnu kad odemo ja ga pustim on po cjeli dan ispred kuce normalno samo sto ga moram paziti ali svi ga znaju ali opet opustenija sam ija kad znam da je ispred kuce i igra se, tako da mi je musa plako kad smo trebali da idemo kuci i kad smo dosli vamo u bec staje bilo moj musa hop i vidim ja neko otvori od stana vrata kad ja moj musa poso napolje ajjjj dobro pa sam ga vidila kazem ja njemu musa kuces kaze odo da se igram napolju Very Happy djete se naviklo za 10 dana i hoce naplje, tako da sam jendo vjreme morala vaditi kljuc iz vrata da mi djete nezbrise naplje
Na vrh Go down
misbaah

misbaah

KomentarNaslov komentara: Re: Igre vani :)   Igre vani :) EmptySat Jun 16, 2007 5:27 pm

Ummu Adnan (citat):

Evo jos jedne igre zove se Car govedar (tako smo mi zvali) slicno kao dan i noc.Jedno dijete stane ispred svih i onda govori koliko koraka ce napraviti:misiji su najmanji, kokosiji, pasji, maciji i tako ko dodje prvi do cara pobjednik je..A pocinje tako jedno dijete kaze -care, care govedare koliko ima sati- i onda car kaze 3 misija koraka naprijed hihi, sporo ali zanimljivo......I kad neko dodje pred cara, car ima pravo reci-10 koraka nazad ili koliko hoce i to se igra dok car ne dobije zamjenika....

respekt respekt respekt
sporty

hahahaha sjecam se i ja ove igrice 4hug
lol!
Na vrh Go down
Sponsored content

KomentarNaslov komentara: Re: Igre vani :)   Igre vani :) Empty

Na vrh Go down

Igre vani :)
Na vrh 
Stranica 1/1