Islam Bebe
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Islam Bebe

HomeGalleryLatest imagesTražiRegistracijaLogin

koliko djece?!

Go down 
+9
Nane
Medina
Ummu Adnan
Ademova hanuma
pahuljica
sarah
Amam
misbaah.
UmmuAmina
13 posters
AutorPoruka
UmmuAmina

UmmuAmina

Broj komentara : 493
Registration date : 2007-02-14

koliko djece?! Empty
KomentarNaslov komentara: koliko djece?!   koliko djece?! EmptySat Apr 14, 2007 3:23 pm

Bismillah

ko i uvjek ko ce da pocne love

da vas pitam dali ste vi vec isplanirale (bez daljnjeg znamo ko sve planira tj. odredzuje Allah swt) al npr. da ste se sa muzem-covjekom dogovorile koliko bi volili imat insha beba gaga beba il to prepustate kako bude, il imate npr. zelju (pa kako Uzviseni Allah dadne) da kazete ja bi volila imat beba beba ili beba beba beba il da kazete ja cu radat pa dokle budem radala .............mislim sto kazu 100 ljudi 100 cudi svi smo razliciti, i nismo svi isti kiss

ja sam licno odrasla u familiji da nas je bilo 4-ro djece i bas nam je bilo elhamdulillah fino

koliko djece?! 3_3_105

ja licno bi volila insha imat 4-5 beba al Allah swt najbolje zna sta je za nas najbolje

Es-Selamu´alejkum we rahmetullahi we berekatuhu
Na vrh Go down
misbaah.

misbaah.

Broj komentara : 111
Registration date : 2007-03-14

koliko djece?! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: koliko djece?!   koliko djece?! EmptySat Apr 14, 2007 4:17 pm

pih, samo pita udane
znaci ne mogu odgovoriti beee crying

ja cu ipak reci Wink vise od dvoje
Na vrh Go down
Amam

Amam

Broj komentara : 379
Registration date : 2007-02-20

koliko djece?! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: koliko djece?!   koliko djece?! EmptySat Apr 14, 2007 5:14 pm

gaga Voljeli bih oboje 4 ili 5. insha Opet koliko Allah dragi dadne. elhamdulillah
Na vrh Go down
sarah

sarah

Broj komentara : 303

koliko djece?! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: koliko djece?!   koliko djece?! EmptySat Apr 14, 2007 7:32 pm

I ja sam za to kolko ih dragi Allah dadne a muz nekad kaze dosta jedno,a nekad treba tebi jos djece.
Ja licno vise od dvoje beba beba beba beba
Na vrh Go down
UmmuAmina

UmmuAmina

koliko djece?! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: koliko djece?!   koliko djece?! EmptySun Apr 15, 2007 1:17 am

Bismillah

Embarassed love halali misbaah. mozes i ti i sve ostale seke pisat subhanAllah neznam kako sam to zaboravila No halali kiss
Na vrh Go down
pahuljica

pahuljica

Broj komentara : 176
Registration date : 2007-01-31

koliko djece?! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: koliko djece?!   koliko djece?! EmptySun Apr 15, 2007 2:14 pm

Es selamu alejkum....

eh kod ans jeto besplanski....mada se trudim( emotlol cuj trudim)da bar malo pauze bude izmedju...ali nije to striktno da "mora" love

Prije nego smo imali djecu,muz bi ponekad, kad bih upitala koliko djece zeli,rekao troje....a sad kad ih vec imamo ne govori da je dosta amor .....on jako puno voli curice...pa mislim da ima veliku zelju da bar jendu curicu imamo...a sad dali ce to biti 4-5-6.....eh to Allah samo zna....

A ja sam od pocetka zeljela bar 4-oro....a ako bude i vise ne smeta.... daj5 ...ali manje ne....insaAllah juhuu

Opet sve je to u Allahovim rukama i On je taj koji ih daje i koji ih uzima....Elhamdulillah na svakom stanju....zadovoljni moramo biti da su nam na uputi a sve ostalo je manje vazno..... beba beba insha
Na vrh Go down
UmmuAmina

UmmuAmina

koliko djece?! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: koliko djece?!   koliko djece?! EmptySun Apr 15, 2007 2:52 pm

Bismillah

evo ja cu i ovde postavit ovaj link u vezi planiranja porodice,
tj. predavanje: Abortus, kontracepcija i sterilnost
predavac: hafiz, profesor Senaid Zaimovic

link: http://www.n-um.com/?q=node/623

ovo predavanje pase i na ovu temu a i na temu kontracepcija ahaa
pa sam postavila na obe teme, nemojte me ruzit love kiss

ostajte mi u Allahovoj swt milosti
Es-Selamu´alejkum we rahmetullahi we berekatuhu maah
Na vrh Go down
Amam

Amam

koliko djece?! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: koliko djece?!   koliko djece?! EmptySun Apr 15, 2007 10:31 pm

pahuljica (citat):
Es selamu alejkum....

eh kod ans jeto besplanski....mada se trudim( emotlol cuj trudim)da bar malo pauze bude izmedju...ali nije to striktno da "mora" love

Prije nego smo imali djecu,muz bi ponekad, kad bih upitala koliko djece zeli,rekao troje....a sad kad ih vec imamo ne govori da je dosta amor .....on jako puno voli curice...pa mislim da ima veliku zelju da bar jendu curicu imamo...a sad dali ce to biti 4-5-6.....eh to Allah samo zna....

A ja sam od pocetka zeljela bar 4-oro....a ako bude i vise ne smeta.... daj5 ...ali manje ne....insaAllah juhuu

Opet sve je to u Allahovim rukama i On je taj koji ih daje i koji ih uzima....Elhamdulillah na svakom stanju....zadovoljni moramo biti da su nam na uputi a sve ostalo je manje vazno..... beba beba insha

Ma jubim ja pametnicu svoju. love love 4hug kiss
Na vrh Go down
Ademova hanuma

Ademova hanuma

Broj komentara : 214
Registration date : 2007-03-12

koliko djece?! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: koliko djece?!   koliko djece?! EmptyMon Apr 16, 2007 3:31 pm

Odgovor na ovo pitanje zavisi od trenutka u kojem me pitate Wink

Ako me pitate u momentu kad smo u prodavnici, kad se obojica deru i bacaju po podu, trazeci svako svoje lizalo ili tvrde bobe (koje inace nikad ne jedu, niti znaju sta je to, samo ih momentalno privuce sarenilo...) - eeee u tom momentu bih rekla da necu vise ne znam ne znam ... Ali inace... Inace hocu jos bar jednu curu!!!!!!!!! A ako dobijem jos jednu curu insha onda hocu jos jednu, da mi ima ona seku insha Tako da moj broj je min 3, a Allah svt najbolje zna!
Na vrh Go down
sarah

sarah

Broj komentara : 303

koliko djece?! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: koliko djece?!   koliko djece?! EmptyMon Apr 16, 2007 6:22 pm

EsSelamu alejkum!

Draga Ademova hanumo sto me nasmija pravo super . tako je to bas kako ti napisa kad slusaju hocemo jos a kad neslusaju dosta i jedno pa da nered napravi 4hug
Na vrh Go down
Ummu Adnan

Ummu Adnan

Broj komentara : 318

koliko djece?! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: koliko djece?!   koliko djece?! EmptyWed Apr 18, 2007 12:31 am

Sellam alejkum

Djece nikad dosta lol!
Ja sam odrasla sa 3 brata i 1 sestrom i moje djetinjstvo je bilo hvala Allahu odlicno. Nikad nam nije bilo dosadno i to je ono sto sam i ja htjela ,da imam vise od 2 beba i elhamdulillah imam troje zdrave djece respekt

love kahva
Na vrh Go down
Medina

Medina

Broj komentara : 9
Registration date : 2007-04-16

koliko djece?! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: koliko djece?!   koliko djece?! EmptyWed Apr 18, 2007 9:44 am

eselamu alejkum
evo i ja da se javim
voljela bi ja isto vise dece imati ali Allah zna sta je najbolje za nas do sad imam jdnu curicu elahmdulillah
odrasla sam sa dva brata i voljela sam ih ko oci moje ali vreme donese svoje da neznaju ponekad ni broj telefona okrenuti:crying: kad malo bolje pomislim voljela bi jos jednu curicu roditi insAllah insha
kako Allah bude odredijo bice girl
Na vrh Go down
Nane

Broj komentara : 527
Registration date : 2007-04-03

koliko djece?! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: koliko djece?!   koliko djece?! EmptyThu Apr 19, 2007 1:27 pm

.

Nane: komentar modifikovan dana: Wed Feb 26, 2020 9:29 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
pahuljica

pahuljica

Broj komentara : 176

koliko djece?! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: koliko djece?!   koliko djece?! EmptyThu Apr 19, 2007 1:52 pm

MasaAllah bas mi je drago da sve seke zele vise djece...da nismo skrte na tome lol! lol! lol!

maah
Na vrh Go down
Amam

Amam

koliko djece?! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: koliko djece?!   koliko djece?! EmptyThu Apr 19, 2007 6:16 pm

Ja sam opet skontala da ko je imao puno brace ili ko je bio jedina seka kod mame i babe,da vise voli da ima curicu. love A ko je imao samo sestre u kuci voli vise da ima musku djecu.Valjda zato sto je falio taj braco u kuci. lol! A nekome je mozda svejedno;Ili sam ja sa zakljuckom profulala. hmm lol!
Na vrh Go down
Nane

Broj komentara : 527
Registration date : 2007-04-03

koliko djece?! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: koliko djece?!   koliko djece?! EmptyThu Apr 19, 2007 7:23 pm

.

Nane: komentar modifikovan dana: Wed Feb 26, 2020 9:29 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Na vrh Go down
Ummu Adnan

Ummu Adnan

Broj komentara : 318

koliko djece?! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: koliko djece?!   koliko djece?! EmptyFri Apr 20, 2007 12:18 am

bismillahi

Ima istine u tome seko Amam ko nije imao sestru da zeli djevojcicu, il brata da zeli sina.....Ali opet je lijepo kad neko ima vise djece, uvijek je veselo i nema mira u kuci a to je ono sto djeca daju,radost, srecu i kasnije kad odrastu i sastanu se svi sa svojim porodicama i krene prica iz djetinjstva to mi je najdraze!!! Bar je tako kod mene lol!

Najvaznije je da su djeca ziva i zdrava pa kako Allah dz.sh. da, bilo musko ili zensko love

Moj sin nekad me pita sto mu nisam rodila brata da se ima s kim igrati, i kad mu kazem da je on najstariji i da je jedini muski on sav vazan lol! lol! lol!

selam 4hug
Na vrh Go down
ummu-davud

ummu-davud

Broj komentara : 33
Registration date : 2007-04-19

koliko djece?! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: koliko djece?!   koliko djece?! EmptyFri Apr 20, 2007 1:05 am

Ademova hanuma (citat):
Odgovor na ovo pitanje zavisi od trenutka u kojem me pitate Wink

Laughing bas me nasmija Ademova hanuma, al tako haman jest. Kad ti naumpadne sve, i taj haos kad se desi sa djecom, ne pomislis u tom trenu na vise, al cim to prodje odmah bi ih naredala jos po koje:lol:

Al, ipak bih vise od 2, ako Allah tako dadne i bude sudjeno, nema neki odredjen broj, samo neka su zdravi i da Allah daa snage i zdravlja, neka djece...samo sto koje dijete, vece obaveze i odgovornost, al da Allah dadne onoliko koliko mozemo podnijeti, amin!

Ja licno imam samo jednu sestru, mladju od mene 4 god., a i ona je u Bosni, daleko od mene, pa je pusto...al volim da ima tako vise u porodici, sto kaze seka sanjanka_1976, veselije je odmah, i onda poslije kad porastu, pa da se posjecuju izmedjuse, potpomazu..itd.
Imala sam priliku vidjeti takvu porodicu, gdje ih ima vise, pa je tako subhanAllah lijepo vidjeti, pa bude i vriske, i svadje...al i smijeha,radosti. Pa je uvijek puna kuca, nikad nije pusto, hehe.

Kako kome sudjeno opet, nekad nesto hocemo, al Allah tako ne odredi.Allah zna najbolje sta je dobro po nas.

Jah, al se ja ispisa, amaaaan:D Velite mozda "ja ove nove, sto se razbacala i razmahala"Wink

Ja se uzivila, al vidjet ces jednom samo kad usutim i neeema meee...zatisje pred buru:D

Ma djeca mi spavaju, a ja nocna pticica:smile: , pa uhvatila priliku da pisem dok mogu.

Ostajte mi u Allahovoj milosti,amin!

maah
Na vrh Go down
ummu-faris.

ummu-faris.

Broj komentara : 63
Registration date : 2007-02-28

koliko djece?! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: koliko djece?!   koliko djece?! EmptyFri Apr 20, 2007 7:23 pm

Ma ti si meni uvijek noćna ptićica,ali neka.koliko djece?! 2i

A kako seka ummu-davud kaže ni kod mene nema određen broj.Koliko god Allah swt da.Samo molim Allaha swt da mi da koliko je hajr za mene,jer On najbolje zna.
Na vrh Go down
Umm_Ajna

Umm_Ajna

Broj komentara : 372
Registration date : 2007-05-17

koliko djece?! Empty
KomentarNaslov komentara: Selam alejkum   koliko djece?! EmptyMon May 28, 2007 10:07 pm

Mi smo jos u toj fazi planiranja porodice odnosno,donosenju odluke o broju clanova.
Ja imam jednog brata,maladji od mene 4 god.ali je moja maza,ponekad mislim kako ga volim bas kao da sam ga ja rodila(a ponekad se vallahi zamislim kako ce snahi(insallah) biti tesko).
Pa neznam ponekad bih voljela jos jednu seku,pa mozda i bracu,a ponekad ne bih vise....
A Allah najbolje zna....
Na vrh Go down
ummudawud

ummudawud

Broj komentara : 93
Registration date : 2007-06-15

koliko djece?! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: koliko djece?!   koliko djece?! EmptySun Jun 17, 2007 9:22 pm

bismillahi
Dovim Allahu da mi da onoliko bebica koliko je hajr za moje fizicko i psihicko stanje, nebitno kojeg spola, tako da smo pojednostavili sebi u smislu da Davuda insAllah dojim pune dvije godine a poslije kako Allah dz.s. da , bitno je samo da su zdrava.A ja takoder kao Umm_Ajna imam samo jednog 5 god. mladeg brata s kojim imam divan prijateljski odnos i koji je naucio da ga majka i sestra maze i paze...love
Na vrh Go down
Sponsored content

koliko djece?! Empty
KomentarNaslov komentara: Re: koliko djece?!   koliko djece?! Empty

Na vrh Go down

koliko djece?!
Na vrh 
Stranica 1/1
 Similar topics
-
» koliko............