| koliko djece?! | |
|
+9Nane Medina Ummu Adnan Ademova hanuma pahuljica sarah Amam misbaah. UmmuAmina 13 posters |
Autor | Poruka |
---|
UmmuAmina
Broj komentara : 493 Registration date : 2007-02-14
| Naslov komentara: koliko djece?! Sat Apr 14, 2007 3:23 pm | |
| Bismillah ko i uvjek ko ce da pocne da vas pitam dali ste vi vec isplanirale (bez daljnjeg znamo ko sve planira tj. odredzuje Allah swt) al npr. da ste se sa muzem-covjekom dogovorile koliko bi volili imat il to prepustate kako bude, il imate npr. zelju (pa kako Uzviseni Allah dadne) da kazete ja bi volila imat ili il da kazete ja cu radat pa dokle budem radala .............mislim sto kazu 100 ljudi 100 cudi svi smo razliciti, i nismo svi isti ja sam licno odrasla u familiji da nas je bilo 4-ro djece i bas nam je bilo fino ja licno bi volila imat 4-5 al Allah swt najbolje zna sta je za nas najbolje Es-Selamu´alejkum we rahmetullahi we berekatuhu | |
|
| |
misbaah.
Broj komentara : 111 Age : 43 Registration date : 2007-03-14
| Naslov komentara: Re: koliko djece?! Sat Apr 14, 2007 4:17 pm | |
| pih, samo pita udane znaci ne mogu odgovoriti ja cu ipak reci vise od dvoje | |
|
| |
Amam
Broj komentara : 379 Age : 40 Registration date : 2007-02-20
| |
| |
sarah
Broj komentara : 303 Age : 46 Registration date : 2007-02-20
| Naslov komentara: Re: koliko djece?! Sat Apr 14, 2007 7:32 pm | |
| | |
|
| |
UmmuAmina
| Naslov komentara: Re: koliko djece?! Sun Apr 15, 2007 1:17 am | |
| Bismillah halali misbaah. mozes i ti i sve ostale seke pisat subhanAllah neznam kako sam to zaboravila halali | |
|
| |
pahuljica
Broj komentara : 176 Registration date : 2007-01-31
| Naslov komentara: Re: koliko djece?! Sun Apr 15, 2007 2:14 pm | |
| Es selamu alejkum.... eh kod ans jeto besplanski....mada se trudim( cuj trudim)da bar malo pauze bude izmedju...ali nije to striktno da "mora" Prije nego smo imali djecu,muz bi ponekad, kad bih upitala koliko djece zeli,rekao troje....a sad kad ih vec imamo ne govori da je dosta .....on jako puno voli curice...pa mislim da ima veliku zelju da bar jendu curicu imamo...a sad dali ce to biti 4-5-6.....eh to Allah samo zna.... A ja sam od pocetka zeljela bar 4-oro....a ako bude i vise ne smeta.... ...ali manje ne....insaAllah Opet sve je to u Allahovim rukama i On je taj koji ih daje i koji ih uzima....Elhamdulillah na svakom stanju....zadovoljni moramo biti da su nam na uputi a sve ostalo je manje vazno..... | |
|
| |
UmmuAmina
| Naslov komentara: Re: koliko djece?! Sun Apr 15, 2007 2:52 pm | |
| Bismillah evo ja cu i ovde postavit ovaj link u vezi planiranja porodice, tj. predavanje: Abortus, kontracepcija i sterilnost predavac: hafiz, profesor Senaid Zaimovic link: http://www.n-um.com/?q=node/623ovo predavanje pase i na ovu temu a i na temu kontracepcija pa sam postavila na obe teme, nemojte me ruzit ostajte mi u Allahovoj swt milosti Es-Selamu´alejkum we rahmetullahi we berekatuhu | |
|
| |
Amam
| Naslov komentara: Re: koliko djece?! Sun Apr 15, 2007 10:31 pm | |
| | |
|
| |
Ademova hanuma
Broj komentara : 214 Registration date : 2007-03-12
| Naslov komentara: Re: koliko djece?! Mon Apr 16, 2007 3:31 pm | |
| Odgovor na ovo pitanje zavisi od trenutka u kojem me pitate Ako me pitate u momentu kad smo u prodavnici, kad se obojica deru i bacaju po podu, trazeci svako svoje lizalo ili tvrde bobe (koje inace nikad ne jedu, niti znaju sta je to, samo ih momentalno privuce sarenilo...) - eeee u tom momentu bih rekla da necu vise ... Ali inace... Inace hocu jos bar jednu curu!!!!!!!!! A ako dobijem jos jednu curu onda hocu jos jednu, da mi ima ona seku Tako da moj broj je min 3, a Allah svt najbolje zna! | |
|
| |
sarah
Broj komentara : 303 Age : 46 Registration date : 2007-02-20
| Naslov komentara: Re: koliko djece?! Mon Apr 16, 2007 6:22 pm | |
| EsSelamu alejkum! Draga Ademova hanumo sto me nasmija pravo . tako je to bas kako ti napisa kad slusaju hocemo jos a kad neslusaju dosta i jedno pa da nered napravi | |
|
| |
Ummu Adnan
Broj komentara : 318 Age : 48 Registration date : 2007-01-31
| Naslov komentara: Re: koliko djece?! Wed Apr 18, 2007 12:31 am | |
| Sellam alejkum Djece nikad dosta Ja sam odrasla sa 3 brata i 1 sestrom i moje djetinjstvo je bilo hvala Allahu odlicno. Nikad nam nije bilo dosadno i to je ono sto sam i ja htjela ,da imam vise od 2 i elhamdulillah imam troje zdrave djece | |
|
| |
Medina
Broj komentara : 9 Registration date : 2007-04-16
| Naslov komentara: Re: koliko djece?! Wed Apr 18, 2007 9:44 am | |
| eselamu alejkum evo i ja da se javim voljela bi ja isto vise dece imati ali Allah zna sta je najbolje za nas do sad imam jdnu curicu elahmdulillah odrasla sam sa dva brata i voljela sam ih ko oci moje ali vreme donese svoje da neznaju ponekad ni broj telefona okrenuti:crying: kad malo bolje pomislim voljela bi jos jednu curicu roditi insAllah kako Allah bude odredijo bice | |
|
| |
Nane
Broj komentara : 527 Age : 69 Registration date : 2007-04-03
| Naslov komentara: Re: koliko djece?! Thu Apr 19, 2007 1:27 pm | |
|
Nane: komentar modifikovan dana: Wed Feb 26, 2020 9:29 pm; prepravljeno ukupno 1 puta | |
|
| |
pahuljica
Broj komentara : 176 Registration date : 2007-01-31
| Naslov komentara: Re: koliko djece?! Thu Apr 19, 2007 1:52 pm | |
| | |
|
| |
Amam
| Naslov komentara: Re: koliko djece?! Thu Apr 19, 2007 6:16 pm | |
| Ja sam opet skontala da ko je imao puno brace ili ko je bio jedina seka kod mame i babe,da vise voli da ima curicu. A ko je imao samo sestre u kuci voli vise da ima musku djecu.Valjda zato sto je falio taj braco u kuci. A nekome je mozda svejedno;Ili sam ja sa zakljuckom profulala. | |
|
| |
Nane
Broj komentara : 527 Age : 69 Registration date : 2007-04-03
| Naslov komentara: Re: koliko djece?! Thu Apr 19, 2007 7:23 pm | |
|
Nane: komentar modifikovan dana: Wed Feb 26, 2020 9:29 pm; prepravljeno ukupno 1 puta | |
|
| |
Ummu Adnan
Broj komentara : 318 Age : 48 Registration date : 2007-01-31
| Naslov komentara: Re: koliko djece?! Fri Apr 20, 2007 12:18 am | |
| | |
|
| |
ummu-davud
Broj komentara : 33 Registration date : 2007-04-19
| Naslov komentara: Re: koliko djece?! Fri Apr 20, 2007 1:05 am | |
| - Ademova hanuma (citat):
- Odgovor na ovo pitanje zavisi od trenutka u kojem me pitate
bas me nasmija Ademova hanuma, al tako haman jest. Kad ti naumpadne sve, i taj haos kad se desi sa djecom, ne pomislis u tom trenu na vise, al cim to prodje odmah bi ih naredala jos po koje:lol: Al, ipak bih vise od 2, ako Allah tako dadne i bude sudjeno, nema neki odredjen broj, samo neka su zdravi i da Allah daa snage i zdravlja, neka djece...samo sto koje dijete, vece obaveze i odgovornost, al da Allah dadne onoliko koliko mozemo podnijeti, amin! Ja licno imam samo jednu sestru, mladju od mene 4 god., a i ona je u Bosni, daleko od mene, pa je pusto...al volim da ima tako vise u porodici, sto kaze seka sanjanka_1976, veselije je odmah, i onda poslije kad porastu, pa da se posjecuju izmedjuse, potpomazu..itd. Imala sam priliku vidjeti takvu porodicu, gdje ih ima vise, pa je tako subhanAllah lijepo vidjeti, pa bude i vriske, i svadje...al i smijeha,radosti. Pa je uvijek puna kuca, nikad nije pusto, hehe. Kako kome sudjeno opet, nekad nesto hocemo, al Allah tako ne odredi.Allah zna najbolje sta je dobro po nas. Jah, al se ja ispisa, amaaaan:D Velite mozda "ja ove nove, sto se razbacala i razmahala" Ja se uzivila, al vidjet ces jednom samo kad usutim i neeema meee...zatisje pred buru:D Ma djeca mi spavaju, a ja nocna pticica:smile: , pa uhvatila priliku da pisem dok mogu. Ostajte mi u Allahovoj milosti,amin! | |
|
| |
ummu-faris.
Broj komentara : 63 Registration date : 2007-02-28
| Naslov komentara: Re: koliko djece?! Fri Apr 20, 2007 7:23 pm | |
| Ma ti si meni uvijek noćna ptićica,ali neka. A kako seka ummu-davud kaže ni kod mene nema određen broj.Koliko god Allah swt da.Samo molim Allaha swt da mi da koliko je hajr za mene,jer On najbolje zna. | |
|
| |
Umm_Ajna
Broj komentara : 372 Age : 41 Registration date : 2007-05-17
| Naslov komentara: Selam alejkum Mon May 28, 2007 10:07 pm | |
| Mi smo jos u toj fazi planiranja porodice odnosno,donosenju odluke o broju clanova. Ja imam jednog brata,maladji od mene 4 god.ali je moja maza,ponekad mislim kako ga volim bas kao da sam ga ja rodila(a ponekad se vallahi zamislim kako ce snahi(insallah) biti tesko). Pa neznam ponekad bih voljela jos jednu seku,pa mozda i bracu,a ponekad ne bih vise.... A Allah najbolje zna.... | |
|
| |
ummudawud
Broj komentara : 93 Age : 43 Registration date : 2007-06-15
| |
| |
Sponsored content
| Naslov komentara: Re: koliko djece?! | |
| |
|
| |
| koliko djece?! | |